بیش فعالی و نقص توجه

بیش فعالی و نقص توجه

بیش فعالی و نقص توجه

اختلال بیش فعالی و نقص توجه اختلالی عصب شناختی است که با شیوع تقریباً بالا در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود.
کودکانی که درگیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند معمولاً نمی‌توانند در زمینه درسی موفقیتی به دست بیاورند و وضعیت تحصیلی کودک با وجود هوش متوسط و یا بالاتر از متوسط تحت تاثیر بیش فعالی قرار می‌گیرد و کودک مشکلات درسی را از همان پایه اول ابتدایی تجربه می‌کند

بیش فعالی نیاز به درمان دارد کودکانی که تحت روان درمانی و دارودرمانی قرار می‌گیرند معمولاً هم از نظر درسی و هم از نظر رفتاری مشکل خاصی پیدا نمی‌کنند و مثل بقیه هم سن و سالانشان مسیر مشخص و درستی را پیش می‌گیرند اما کودکانی که به روانشناس مراجعه نمی‌کنند و یا در صورت تشخیص اقدام به درمان نمی‌کنند معمولاً مشکلاتی را چه در زمینه درسی و چه در زمینه رفتاری تجربه خواهند کرد.
بیش فعالی علل متفاوتی می تواند داشته باشد اما در درصد بالایی از بیش فعالی ها رد پای ژنتیک دیده می شود و معمولا یکی از اعضای خانواده پدری و یا مادری و حتی خود پدر و مادر درگیر مشکلات نقص توجه و یا بیش فعالی هستند.
اختلال بیش فعالی سه نوع هست: نوع اول یا HD که در ان کودک فقط فعالیتهای زیاد، انرژی بالا را تجربه می کند اما از نظر توجه و تمرکز مشکل چندانی ندارد. نوع دوم یا AD که در ان خبری از انرژی زیاد کودک نیست اما عدم تمرکز مشهود است و کودک به سختی می تواند توجه و تمرکزش را برای یادگیری نگه دارد. نوع سوم یا ADHD0 که ترکیبی از نوع اول و دوم است و کودک در این نوع بیش فعالی هم فعالیت زیاد و هم عدم تمرکز را تجربه می کند.