مشاوره کودک و نوجوان


مشاوره کودک و نوجوان

مشاوره کودک و نوجوان چیست؟

کودکان مانند بزرگسالان می توانند از روان شناس و روش های درمانی آن در مرکز مشاوره کودکان بهره مند شوند. روانشناس کودک در کلینیک روانشناسی کودک به کودکان کمک می کند تا با آموزش مهارت ها حل مسئله را در آن ها افزایش دهد ، همچنین  به کودک و خانواده کمک می کند تا با استرس و انواع مسائل عاطفی و رفتاری مقابله کنند. • مشاوره کودک نوعی پروسه درمانیست که بر حل مشکلات کودکان و نوجوانان تمرکز دارد. اهداف مشاور کودک؛ کودکان دارای نیاز های متعددی می باشند. نیاز های کودک در سنین مختلف متفاوت می باشد و هدف روانشناس کودک این است که به والدین راهنمایی کافی برای زمینه های رشد کودک در هر سن خاصی را بدهد. سپس به آن ها آموزش دهد که چگونه این نیاز ها را برای کودک خود فراهم کنند. یکی از مهمترین اهداف روانشناس کمک به پرورش جنبه های متفاوت یک کودک می باشد. مشاور به والدین کمک می کند تا با شناخت و آگاهی به درک ابعاد رشدی کودک خود برسند. همچنین به والدین در زمینه های رشد کودک و درک رفتارهای کودک یاری می رساند. به طور کلی هدف مشاور کودک و نوجوان، کمک به کودک و یا نوجوان برای آموزش تکنیک ها و روش هایی است که کودک و یا نوجوان بتواند برای هر چالشی که در زمان حال یا آینده ممکن است رخ دهد آماده باشد. کنار آمدن با موقعیت های چالش برانگیز که میتواند احساسات کودک و یا نوجوان را تحت تاثیر قرار دهد، از اهداف مشاور کودک و نوجوان است.

مشاوران کودک و نوجوان چه کسانی هستند؟

مشاوران کودک، متخصصان بهداشت روان هستند که در رابطه با رشد و تحولات اجتماعی و عاطفی و سلامت روان کودک ، به شما  بینش ارزشمندی می دهند. این افراد از دانش و تخصص لازم برای شناسایی ، ارزیابی ، تشخیص و درمان طیف گسترده ای از مشکلات بهداشت روان و مسائل مربوط به تغییرات بزرگ (طلاق ، مدرسه جدید ، اندوه و غیره) و پریشانی های روانی ، برخوردار هستند. به طور خاص ، مشاوران کودک ، که بعضاً به عنوان درمانگر و روانشناسان کودک نیز نامیده می شوند (بسته به سطح تحصیلات و مجوز) ، آموزش دیده اند که «ذهن کودکان را مورد بررسی قرار دهند» تا بتوانند به آنها کمک کنند. چه زمانی باید به مشاورکودک و نوجوان مراجعه کنیم؟ امروزه مشکلات بسیار رایجی وجود دارد که توانسته زمینه ساز به وجود آمدن اختلالات در کودکان و نوجوانان شود. برخی از موضوعاتی که کودکان و نوجوان را به مشاور کودک هدایت می کند: • آزار جنسی، عاطفی و جسمی کودک.- • جابجایی هایی مکانی (به عنوان مثال تغییر مدرسه، خانه، خانواده، شهر و…). • سوءمصرف یا اعتیاد به مواد مخدر در خانواده. • طلاق والدین. • شرایط غمگین مرگ یکی از عزیزان، حیوان خانگی، دوستان و… . • تجربه حادثه های خطرناک. • بروز اختلالات خاص سلامت روان و پریشانی. • اضطراب و افسردگی. • زورگویی. • نگرانی و اضطراب مداوم . • ناخن خوردن مداوم. • کناره گیری از فعالیت هایی که کودک و نوجوان شما قبلا آن کار ها را با عشق و علاقه انجام میداد.

روش کار مشاور؛ مشاور و روانشناس کودک در کلینیک تخصصی روانشناسی، با بررسی کودک و خانواده و آنچه که درون خانواده اتفاق می افتد جهت تشخیص علت اصلی ناراحتی های عاطفی و یا رفتاری کودک تلاش می کند. روانشناس کودک  در آموزش و یادگیری نحوه تعامل والدین با فرزندان خود از طریق روش های سالم و اجتماعی و همچنین افزایش انعطاف پذیری در زندگی کودکان نقش دارد.

  بهترین زمان مراجعه به مشاوره کودک؛ اگر متوجه شدید که فرزند شما به طور ناگهانی گوشه گیر و یا به طرز چشمگیری نسبت به گذشته تغییر رفتاری دارد، با یک مشاور کودک مشورت کنید. با این انتخاب می توان اطمینان حاصل نمود که فرزند شما بهترین مسیر ممکن جهت بهبود وضعیت و یا مشکل خود را کنار یک متخصص برمیگزیند. براساس تحقیقات منتشر شده توسط دانشگاه کلمبیا، مشکلات مربوط به سلامت روان می تواند در اوایل زندگی کودکان شروع شود. تقریباً از هر ۵ کودک یکی از آنها دارای اختلالات روانی قابل تشخیص هستند و این در حالیست که یکی از هر ۱۰ نفر، دارای مشکلات قابل توجهی در خانه یا مدرسه می شوند. روند کار مشاوران کودک؛ روانشناسان کودک، متخصصان خبره ای هستند که با ایجاد احساس امنیت، آرامش و ارتباط موثر به کودکان راه حل های مقابله با نوع آسیب را رائه می نمایند. نتیجه گیری: به یاد داشته باشید ، هدف اصلی رویکرد مشاوره ی کودک ، استفاده از دانش و تخصص وی در راستای ارتقاء هنر فرزند پروری والدین به منظور برقراری ارتباط سالم و موثر با فرزندان و ایجاد آرامش و کاهش نگرانی های کانون خانواده می باشد.